Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΜΟΝΑΔΑ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 620 MWV ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΟ ΚΟΝΕΚΤIΚΑΤ ΣΤΙΣ 7/2/10

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 27 τραυματίστηκαν την Κυριακή, μετά από μια τεράστια έκρηξη σε ένα μεγάλο σταθμό παραγωγής ενέργειας με φυσικό αέριο 620 MW που κατασκευαζόταν στο Middletown, του Connecticut, ΗΠΑ. Αξιωματικοί της πυροσβεστικής ανέφεραν ότι διαρροή φυσικού αερίου προκάλεσε την έκρηξη κατά τη διάρκεια δοκιμών στην εγκατάσταση Kleen Energy Systems LLC, η οποία ήταν κατά 95% έτοιμη και αναμενόταν να συνδεθεί με το δίκτυο ηλεκτρισμού το καλοκαίρι ως το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο New England.
Περίπου 200 εργαζόμενοι ήταν στο χώρο καθημερινά και ο ακριβής αριθμός των νεκρών και των τραυματιών δεν θα γίνει γνωστός πριν ο κάθε εργολάβος υποβάλει την λίστα με τους εργαζομένους, δήλωσε ο δήμαρχος του Middletown Sebastian Giuliano.
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι παράθυρα έσπασαν και η έκρηξη έγινε αισθητή μέχρι το East Haven, σε απόσταση 30 μιλίων. "Το όλο το σπίτι σείστηκε". Δεν ήξερα τι ήταν, αν ήταν το σπίτι ή ο θερμοσίφωνας ή κάτι άλλο", δήλωσε η Cornelia Hull, που ζει πέρα από τον ποταμό Κονέκτικατ στο Πόρτλαντ.
Έντεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν και μετεφέρθησαν στο Νοσοκομείο Middlesex στο Middletown, είπε ο Peg Arico, διευθυντής δημοσίων σχέσεων του νοσοκομείου. Αυτοί που εισήχθησαν είχαν τραύματα από την έκρηξη και σπασμένα οστά.
Η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής Kleen είχε σχεδιαστεί για να λειτουργεί με φυσικό αέριο με τεχνολογία συνδυασμένου κύκλου. Οι στρόβιλοι σε αυτή την τεχνολογία επαναχρησιμοποιούν την θερμότητα των καυσαερίων που παράγονται κατά τη διαδικασία παραγωγής ηλεκτρισμού, για αύξηση της αποτελεσματικότητας.
Το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της μονάδας παρέχονταν από τη γερμανική Siemens AG, ήταν υπό εγκατάσταση, αλλά δεν ήταν ακόμη λειτουργικό, είπε η Melanie Forbrick εκπρόσωπος της Siemens .
Δεν υπήρξαν παραβιάσεις ασφάλειας ή ατυχήματα που να έχουν αναφερθεί στο παρελθόν στο χώρο, είπε ο δήμαρχος της πόλης Giuliano. Είπε ότι δεν ήταν σαφές τι προκάλεσε τη διαρροή αερίου αλλά απέκλεισε την τρομοκρατία ή το βανδαλισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: